Leaving on a jetplane

Vaknade efter två timmars försök till sömn. Pillerna funkade inte och jag hade ingen rom (ja, efter att jag inte fick tag på wiskey i Thai så har det blitt min nya sängfösare). I ett av sina program frågade Malu Betnér om han hade något bra tips för att somna om man har svårt med det. Tabletter och sprit var svaret varpå hon menade att ”jo, men det är kanske inte så bra”, ”Jo. Om man vill somna.”


Varje gång jag blir stressad så hjälper dock inte ens det för då drömmer jag om att jag missar planet och att jag råkar tända eld på kontoret och föröker släcka allt genom att dränka det i rom. Vilket sällan funkar så bra det heller. Slutsats: Rom är värdelöst.

Hur som helst gav jag upp och gick upp. Tog taxin till Arlanda, sminkade mig, åt frukost, läste på körschemat, kollade mailen, och gjorde deklarationen samtidigt. Tack Gud, gestaltat av skatteverket i detta fall, sällan i andra fall, för att deadlinen blev förlängd en dag!

Sen tittade jag ut över ett nyvaket Stockholm med grus i ögonen på oss båda och tänkte något som jag aldrig trodde att jag skulle tänka: ”Jag vill inte åka till Kroatien idag. Jag vill bara ligga på min uppblåsbara madrass och gråtpulla till Sex and the city-boxen.” Förklaringen till denna totalt orationella tanke var att jag dragit på mig en färsk förkyldning och inte sovit i en riktig säng sedan... Ja, vem minns? Jag reser fler dagar än jag spenderar ”hemma” (den där uppblåsbara madrassen). Sen kom jag fram till Split nu och insåg att oavsett hur sjuk man är så slår att vara sjuk vid en medelhavsstrand alltid att vara sjuk i en pissljummen pyttestorstad. Det är lättare att vara hjärtekrossad här. Det är behagligare att vara utled här och det känns sundare att odla magsår här. Det finns inte mycket att klaga på. Så nu är det konstpaus så att ni kan ta ett djupt andetag av avund och sucka ut att jag åtminstonde säkert inte har tur i spel. Men det har jag ;)



Poolen på hotellet


Champangebaren

Undertiden bjuder mitt jobb (en skymf att kalla det för förvärv faktiskt) på drinkar vid havet på det femstjärniga hotellet. Upptagen!


RSS 2.0